Entrecote med
nötsås |
|
Receptet är för 4 personer. |
|
|
Ingredienser: |
|
4 skivor entrecote á 150 g
smör att steka i
salt och svartpeppar
1 tsk torkade provencalska örter |
Nötsås:
30 g parmesan
2 msk hackade valnötter
50 g ädelost
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja
1 tsk olivolja
salt och svartpeppar |
|
|
Gör så här: |
|
- Nötsås:
Riv parmesanen och hacka valnötterna. Lägg i en skål och smula ner
ädelosten. Pressa ner vitlöken. Hacka persiljan och rör ner tillsammans
med olivoja, salt och peppar. Du kan även lägga alla ingredienserna i en
mixer och mixa samman såsen (det gjorde jag och det blev bra).
- Ta fram köttet i god tid så att det får rumstemperatur innan du steker
det. Krydda med salt och peppar. Stek köttet i smör ca 4 minuter på varje
sida (beroende på om du vill ha det rött eller inte....). Strö över
örterna.
- Servera med nötsåsen och ev en coleslaw.
|
|
|