Entrecote med nötsås
  Receptet är för 4 personer.
   
Ingredienser:  
4 skivor entrecote á 150 g
smör att steka i
salt och svartpeppar
1 tsk torkade provencalska örter
Nötsås:
30 g parmesan
2 msk hackade valnötter
50 g ädelost
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja
1 tsk olivolja
salt och svartpeppar
   
Gör så här:  
  1. Nötsås:
    Riv parmesanen och hacka valnötterna. Lägg i en skål och smula ner ädelosten. Pressa ner vitlöken. Hacka persiljan och rör ner tillsammans med olivoja, salt och peppar. Du kan även lägga alla ingredienserna i en mixer och mixa samman såsen (det gjorde jag och det blev bra).
  2. Ta fram köttet i god tid så att det får rumstemperatur innan du steker det. Krydda med salt och peppar. Stek köttet i smör ca 4 minuter på varje sida (beroende på om du vill ha det rött eller inte....). Strö över örterna.
  3. Servera med nötsåsen och ev en coleslaw.