Sommartårta med
maräng |
Tänk på att inte lägga ihop bottnarna med
fyllningen förrän precis innan servering! Tårtan flyter ut väldigt
annars.... |
Receptet är till 10-15 bitar. |
|
|
Ingredienser: |
|
Botten:
2 dl strösocker
3 äggvitor
2 tsk bakpulver
3 dl rice crispies (puffat, rostat ris)
Chokladkräm:
50 g smör
50 g mörk choklad
1 dl mjölk
1 tsk vetemjöl
1/2 dl strösocker |
Mascarponekräm:
3 äggulor
1/4 dl strösocker
1/2 förpackning (á 250 g) mascarponeost
1 msk råsocker
Fyllning och dekor:
massor med jordgubbar
3-4 dl vispgrädde, vispad |
|
|
Gör så här: |
|
- Vispa socker och äggvitor till hårt skum. Vänd ner bakpulver och ris.
Bred ut smeten till två plattor, ca 12*24 cm.
- Grädda plattorna i 150 graders ugnsvärme ca 45 minuter. Låt svalna.
- Smält smöret och chokladen i en kastrull. Tillsätt mjölk, mjöl och
socker. Låt koka ihop e aning och sedan svalna.
- Vispa gulor och socker pösigt. Rör ner osten och smaka av med
råsockret.
- Blanda generöst med skivade jordgubbar och en av krämerna. Bred det
över en av bottnarna. Lägg på den andra bottnen.
- Blanda mer jordgubbar med den andra krämen och täck ovansidan.
- Bred hela anrättningen med grädde och dekorera med ytterligare
jordgubbar.
|
|
|