Lyxig tacopaj
 

Viktväktarmat är inte vad det varit! Den här pajen tycker jag är så himla god. Receptet är för 6 personer.
För viktväktare så ger en portion 8 points.
 
Ingredienser:  
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1/2 dl flytande margarin
1 1/2 dl lättmjölk

Fyllning:
400 g nötfärs (10 %)
1 gul lök
1 röd paprika
1 grön paprika
ca 20 champinjoner (var inte med i ursprungsreceptet men jag tycker det blir gott med dem)
1 påse tacokrydda
1 dl vatten

Ovanpå fyllningen:
2 dl crème fraiche (max 2 % för att hålla pointsen)
2 msk lättmajonnäs
1 krm svartpeppar
1 dl riven ost (max 17 % för att hålla pointsen)
4 tomater
8 fefferoni (brukar jag hoppa över...)
 
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen och kavla ut degen tunt. Lägg den i en smord pajform.
  2. Förgrädda i 10-15 minuter.
  3. Skala och hacka löken. Skär paprikorna i små bitar och champinjonerna i klyftor. Bryn färs, champinjoner och lök i en fettsnål panna. Häll på tacokryddor och vatten. Blanda i paprikan och låt puttra 10 minuter. Lägg röran i pajskalet.
  4. Rör ihop fraiche, majonnäs och svartpeppar. Bred blandningen över pajen. Skiva tomaterna och lägg ovanpå tillsammans med fefferonin. Strö till sist över den rivna osten.
  5. Grädda i ugnen 200 grader i ca 20 minuter.

Servera med en grönsallad och ev några nachochips.