Italienska
köttbullar |
Det här receptet tyckte jag lät helkonstigt
första gången jag såg det - men - vad gott det var!! |
Receptet är för 4 personer. |
|
|
Ingredienser: |
|
500 g köttfärs
1 rödlök
2 msk rivet citronskal
3 msk hackad rökt skinka
2 ägg
1 vitlöksklyfta
1 dl grädde (jag tog matlagningsgrädde)
1 tsk salt
svartpeppar
rapsolja till stekning |
Tomatsås:
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1 burk krossade tomater
salt och peppar
färsk oregano |
|
|
Gör så här: |
|
- Tomatsås:
Värm ugnen till 200 grader. Dela paprikan i fyra delar och ta bort
kärnhuset. Lägg paprikan på ett ugnssäkert fat och rosta den i övre delen
av ugnen tills skinnet blivit bränt. Dra av skinnet och finhacka
fruktköttet. Skala och hacka löken och vitlöken och fräs i olivolja. Häll
på vinäger och krossade tomater och tillsätt paprikan. Hacka oreganon och
krydda med oregano, salt och peppar. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i
20 minuter.
- Skala och hacka rödlöken fint. Tvätta citronen och strimla skalet.
Hacka den rökta skinkan, Blanda färs, lök, citronskal och skinka. Knäck
äggen i en kopp, ett i taget och rör ner i färsen. Pressa ner vitlöken och
rör ner den tillsammans med grädden. Krydda färsen med salt och peppar.
- Rulla köttbullar med vattensköljda händer och stek dem i omgångar i
olja på medelvärme.
- Hetta upp såsen före servering och lägg i köttbullarna.
|
|
|