Italienska köttbullar
Det här receptet tyckte jag lät helkonstigt första gången jag såg det - men - vad gott det var!! Receptet är för 4 personer.
   
Ingredienser:  
500 g köttfärs
1 rödlök
2 msk rivet citronskal
3 msk hackad rökt skinka
2 ägg
1 vitlöksklyfta
1 dl grädde (jag tog matlagningsgrädde)
1 tsk salt
svartpeppar
rapsolja till stekning
Tomatsås:
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
1 burk krossade tomater
salt och peppar
färsk oregano
   
Gör så här:  
  1. Tomatsås:
    Värm ugnen till 200 grader. Dela paprikan i fyra delar och ta bort kärnhuset. Lägg paprikan på ett ugnssäkert fat och rosta den i övre delen av ugnen tills skinnet  blivit bränt. Dra av skinnet och finhacka fruktköttet. Skala och hacka löken och vitlöken och fräs i olivolja. Häll på vinäger och krossade tomater och tillsätt paprikan. Hacka oreganon och krydda med oregano, salt och peppar. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i 20 minuter.
  2. Skala och hacka rödlöken fint. Tvätta citronen och strimla skalet. Hacka den rökta skinkan, Blanda färs, lök, citronskal och skinka. Knäck äggen i en kopp, ett i taget och rör ner i färsen. Pressa ner vitlöken och rör ner den tillsammans med grädden. Krydda färsen med salt och peppar.
  3. Rulla köttbullar med vattensköljda händer och stek dem i omgångar i olja på medelvärme.
  4. Hetta upp såsen före servering och lägg i köttbullarna.