Ädelostgratinerade kotletter med pasta
 

Lättlagat till både vardag och fest! En riktig favorit har den här blivit. Receptet är för 4 personer.
 
Ingredienser:  
4 kotletter
smör till stekning
4 dl crème fraiche
100 g ädelost
salt, peppar
2 paket färsk tortellini eller annan pasta
ca 20 champinjoner
2 burkar sparris
riven ädelost att strö över
 
Gör så här:
  1. Koka upp crème fraiche och smula i osten. Smaka av med salt och peppar. Krydda kotletterna med salt och peppar och stek dem ett par minuter på varje sida. Lägg i en ugnsfast form.
  2. Skär svampen i klyftor och stek gyllenbruna, salta och peppra. Fördela dem över kotletterna, lägg på sparris och häll såsen över.
  3. Strö på lite ost och ställ in i 220 grader varm ugn tills ytan fått fin färg och kotletterna är genomvarma.
  4. Servera med nykokt pasta.