Lakritskola med choklad och svart salt
Receptet ger ca 30-40 st.  
   
Ingredienser:  
40 g mörk choklad, 64-70%
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1/2 msk lakritsgranulat
50 g glykos eller flytande honung
 
Dopping:
150 g mörk choklad, 64-70%
1 tsk svart salt, lavasalt eller flingsalt

   
Gör så här:  
  1. Hacka chokladen.
  2. Koka socker, grädde och lakrits på svag värme tills sockret lösts upp. Tillsätt glykos och choklad och låt koka till 120 grader.
  3. Häll kolasmeten i en oljad folieform, ca 15*20 ca, eller i en form klädd med bakplåtspapper.
    Låt svalna i formen och stå ca 12 timmar i rumstemperatur.
  4. Dopping:
    Hacka chokladen och temperera den.
    Skär kolorna i bitar och doppa dem i chokladen. Lägg dem på ett bakplåtspapper.
    Strö några korn salt över varje kola innan chokladen hunnit stelna.