Lakritskola
med choklad och svart salt |
Receptet ger ca 30-40 st. |
|
|
|
Ingredienser: |
|
40 g mörk choklad, 64-70% 2 dl strösocker 2 dl
vispgrädde 1/2 msk lakritsgranulat 50 g glykos eller flytande honung
Dopping: 150 g mörk choklad, 64-70% 1 tsk svart salt, lavasalt eller
flingsalt |
|
|
|
Gör så här: |
|
- Hacka chokladen.
- Koka socker, grädde och lakrits på svag värme tills sockret lösts
upp. Tillsätt glykos och choklad och låt koka till 120 grader.
- Häll kolasmeten i en oljad folieform, ca 15*20 ca, eller i en form
klädd med bakplåtspapper.
Låt svalna i formen och stå ca 12 timmar i
rumstemperatur.
- Dopping:
Hacka chokladen och temperera den. Skär kolorna i
bitar och doppa dem i chokladen. Lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö
några korn salt över varje kola innan chokladen hunnit stelna.
|
|
|