Cranachan |
Klassisk skotsk dessert med hallon, rostad
havre och grädde. Receptet är för 4 personer. |
|
|
|
Ingredienser: |
|
2 msk hasselnötter eller sötmandel 3 msk havregryn 2
rutor mörk choklad 1 msk rå-/rörsocker 1 1/2 dl hallon 2 dl
vispgrädde 1 msk flytande honung 1 msk whisky |

|
|
|
Gör så här: |
|
- Mortla eller finhacka nötter eller mandel.
- Rosta nötter eller mandel och havregryn i en torr och het stekpanna
tills det fått en lätt gyllenbrun färg. Låt svalna.
- Riv chokladen.
- Blanda det rostade med socker och riven choklad.
- Spara några hallon till garnering och gaffelmosa resten av hallonen.
- Vispa grädden fluffig. Rör försiktigt ner honung och whisky.
- Varva gräddblandningen med bärmoset och havreblandningen (spara lite
av havreblandningen till garnering) i 4 små glas.
Ställ kallt fram
till servering.
- Strö över resten av havreblandningen och garnera med resten av
hallonen vid servering.
|
|
|