Min första Tervueren är verkligen en helt underbar hund och är mattes stora intresse tillsammans med geocaching.
"Tacken", som han till vardags kallas, är idag 10 år och börjar tro att han (på äldre dagar...) får göra lite som han vill här hemma. Det som tidigare hette - "Nej, du får inte vara i sängen" heter numera "Nej, du får inte vara i sängen när överkastet är på"....

Vi tränar bruks och lydnad - numera bara på hemmaplan och hemmaskogarna eftersom han har fått blivit pensionär. Både han och jag älskar att komma ut i skogen och gå ett spår, köra ett uppletande eller bara ströva.

Vi har iallafall tävlat med varierat resultat - första tävlingen 2:a för att nästa tävling bryta! Det låg en jättesnygg tjej bredvid honom på platsliggningen. Ja ja, så kan det bli. Som tur är blev tiken godkänd trots Tackens beteende! Mycket pinsamt om ens hund gör så även andra missar på tävlingen tycker iallafall jag.
Nästa tävling började bra - 9,5 på spåret. Det var bara det att Tacken trodde han skulle fortsätta spåra även på appellplanen. Vi blev iallafall godkända.
Vi kämpade vidare och i maj-04 fick vi vårt 1:a pris i lydnadsprov 1 med 167 p och i september-04 blev vi uppflyttade till lägre klass i bruksen med 263 p. Jippi.
Tanken var att vi skulle ta lägre klassen men.... Vid en skotträning blev Tacke som tokig (tidigare skottfast) och vi upptäckte att han hade öroninfektion! Det gjorde väl jätteont i hans öra och efter det så gillar han INTE skott. Försöke träna med skott för att han skulle komma över sin rädsla men trots mycket hjälp fick jag ge upp.
 
Jag valde också att kastrera Tacken pga hans tik-tokighet. Det slog över totalt för honom och jag trodde jag fått med mig fel hund hem någonstans ifrån.. Det gick inte att få kontakt med honom överhuvudtaget så för både hans och min skull så fick det bli en "det" av honom. Vilken skillnad det blev!! Han har kvar sin träningsvilja och fart men är mycket lugnare i övrigt.

Nu, som pensionär, har han hittat ett nytt sätt att använda sin energi och suveräna nos på - han har blivit en Geodog! Att spåra plastburkar i skogen, under broar eller träd, i stan eller var som helst är ju jättekul!
Inte nog med att han är en Geodog - han är en spårbar sådan :) Så, om ni träffar honom får ni fråga om ni får titta på hans halsband och logga honom.
 
Nuch SV-99 LP1 Bästdals Danny Nuch Dkuch Arawak Wardancer Nuch Alcyon Lady Killer
Woodshine´s Abaska
Ikamara´s Jaana du belgerikk Trollbjörkens Rembrandt
Ikamara´s Sarahsotah-sun
Trico Mix Bona Dea No-How too dangerous Finuch Loviatan Akilles
Quora of the two
Tjh LP1 Such Trico Mix Athena Sv-92 Corsini Breakaway
LP Belgarkojans Rozanna

Attacs fotoalbum (kommer snart) Attacs resultat